Pages

Monday, June 4, 2012

OUR PLANNING


Serius tak tau nk start camne.we all start with out planning dlu la yer. Since our planning are like jump sana..jump sini..cam ikot suka hati kami je..kihkihhh


ENGAGEMENT/Pertunangan

we plan to do simple Engagement, just hantar tanda dan berbincang terus pasal hantaran+date.
chil&zam sgt la bersyukur both our family are rock and roll !!
 
Plannye hujung bln 5 ari tu, sbb zam outstation by last minit and me also, but we still relax2 and chill family suruh percepat, Zam family kata xmo engage lelama lambat skit tak pe..hoh camno tu?

tak pe we'all calm and relax je...sbb we'all ada planning lain..kahkah.. *gelak jahat

*ok..we'all akan ceritakan ini di next entry..hihiii

current mood :
  • dah settle isu pilih date engagement ngn bapak saya ! yey! Zam berjumpa ngn bakal bapak mertua..ketaq lutut dak?? hahahah
  • Start study pasal emas2 dan barang kemas !!


SOLEMNIZATION/Nikah

Belum pon bertunang udah sibuk pasal nikah?? yer..kene la sibukkan wlopon kata date kata putus belom ada ROUGH PLANNING kene ada jugak ok.. since both kedengaran akan berbincang utk langsungkan tgh tahun depan,2013


 Source : Rizalman Ibrahim



current mood :
  • tgh study pasal fabric..both of us tak arif sgt pasal kain kainan nih..
  • idam kan solemnization attire yg simple and within budget yang pasti buleh pakai blik pas nikah 


BRIDE RECEPTION/sanding (Chil)

Idam yang simple, DIY, yang pasti within budget, sbb blom tahu sama ada nk buat dirumah or dewan, maka bleh research dibahagi kpd vanue..dirumah dan didewan..google je roughly
My Mummy said "eh anak dot dot dot pakai songket ..cantik!" aku pon jawap.."opss Zam sudah pilih itu tema mummy, belah kite, nk pakai Dress dan dia Coat. English gitu .. !



current mood :
  • mengoogle,research segala macam tetang hal berkaitan,
  • membajet ! mencari apa yg boleh dibuat sendri mana yang tidak boleh ( so far dah list down)
  • Reseach DIY things yang boleh dipakai balik selepas majlis


GROOM RECEPTION/Bertandang (Zam)

Zam Sudah pon membuat rough idea pasal theme,sungguh eksaited dan konsep yg nak diterapkan,mak ayahnye which is future parent in laws setuju. Alhamdulillah,,but then still in idea.

Zam mmg sukakan konsep Melayu dan  of course bersuasanakan Melayu.Deco also ciri Melayu
Zam dah design kad kawen !! bln 2 itu hari dah tunjuk kt parents..advance kau !! but as i said just rough idea..




source : klctOLX

current mood :
  • memberi idea deco kpd bapa,gigih beli buku Laman Impiana..wahlah parents dia dah beli dlu edisi tu dari Zam..kihkihh..
  • membajet ! mencari apa yg boleh dibuat sendri mana yang tidak boleh (so far dah list down) 
  • Research DIY things yang boleh dipakai balik selepas majlis
  • tiba2 Zam text me..one of our friends dah buat Bride attire cam Zam impikan 2 May 2012,Sabtu,kemarin..maksudnye bju saya untuk bertandang..terbakar skit Zam sbb idea tu dah dibuat kawan2 ..dia kata tak pe, stick to the theme and i will find design lain.. (*gambar diatas tu bukanlah yg spt Zam maksudkan..tp iras2 skit..and aku pon sgt suka  tgk wedding attire kwn aku tu )



HONEYMOON/Bulan madu

Opkos la we all udah standby bab2 ini, maksud saya..segi duit, tempat je tak decide lg..kalo bleh nk g tempat sesejuk, but Zam dh warning, jgn  time winter !And dia kata .."if choose winter then u know la..if frost,kemana pon xbleh pegi, dalam bilik je la memerap," katanya..


chil   : hanimun nak main ski skali lah...
Zam : nak hanimun ke nak vacation biasa? main sorang2
chil   : tsk..tskk..tskkk...

pastu saya pon redha dah pasrah,season pilihan adalah Autumn or Spring only ! and Zam kata if our Wedding Date jatuh pada Summer season "di negara pilihan itu", optionnye

 1st pegi the nearest neighborhood country or dalam Mesia dlu. Kire cam Pre-Honeymoon ke gitu??

2nd bru lah ke tempat sesejuk gitu..Ni bru kire Honeymoon betul

actually but for memorable moment,  i really need a special place to spend together..



 Autumn

Spring

Finally..tapi rasanya belom final lg kot..kihkihh.. Dalam bab Honeymoon saya diberi mandat oleh Zam utk memilih negara mana and he put 100% trust on me..yipeeee but then i have to ask him also, so i need win-win situation, nk both of us puas ati tempat yang dipilih.. once date dah decide..saya akan terus reckey fligh fare !!

 *as usual cam nk p vacation je sbnrny..kami ni kaki berjalan so insyallah,takda hal since we are not choosy sgt ..tp for honeymoon i need special place to set the mood of romance



* * * * * * * * *


we both love minimalist+simple, so we also so cerewet bab colour,style,design and everything, since we are in a same field.Alhamdulillah, senang nk bincang,Zam  pandai tgk style apa yg sesuai ngn tak sesuai utk saya mahu pun dia. Masa sgt pantas berlalu..maka,persediaan awal amat la perlu utk realisasikan impian masing-masing.




 #chilwritings

4 comments:

  1. Hi..!! Special Promotion Only for Bride2Be..Click Here http://lembayungsenjaphotography.com/blog/promotion-bride2be-b2b-blogger/

    ReplyDelete
  2. thanks sudi singgah blog bie. selamat berplanning untuk the memorable engagement chil :)

    *Chil, terlupa nak follow ya lepas singgah. Nanti follow ya, boleh kita sama-sama tukar info :)

    Bie dah follow and exchange bloglist link juga :))

    ReplyDelete
    Replies
    1. haahaa..berplanning utk semua dear...


      t la..sebak amu jejeak balik..klo tak confirm ssh nk cri blik..hee:)

      Delete
  3. Songket kuning tu macam songket nikah saya...sebijik...

    ReplyDelete