Pages

Thursday, November 29, 2012

3D FLower Lace


Salam, 
sedang blogwalking terjah b2b yg lain..terserempak blog cik lala kite tu cerita pasal hantaran, ni entrynye HANTARAN KAWEN

Cik Lala bertanyakan perihal pelapik dulang yang dia lihat dari majalah Pesona Pengantin,ni keluaran bulan berapa yer cik lala?

pelapik yg warna putih tu

Selepas sy pegi bandung tempohari(dah berkurun..ok!! ahah entry ni) dgn kekosongn ilmu pasal kain dan lace,bila dah sampai sini, baru lah realize kegunaan bende2 yg ada kt sini,haiyaaaa lawok la..

Ok..i nk cerita pasal pelapik yg cik lala nak tahu sgt2 tu.. tiba2 teringat masa p ke Pasar Baru, mmg ada belambak2 kain tu, org indon depa panggil apa ntah, tp i ckp kt adik, ooo..ni la yg dorg dok gila taruk kat tudung bawal tu..amik kauuuuuu,xde jual i,2,3,4 line, jual sebidang kain OK!! beli ikot meter, 
sila refer gmbo kt bwh ni, gitu la ropenye


ini lah dia rupa sebenar 3D Flower Lace, ada panggil 3D Flower Chiffon, ni sebidang


silalah darab jika kain 3D flower lace tu bidang 45" darab 1 meter
agak2 berapa line 3D flower lace korng buleh dapat 1 Meter kain tu??  
nk kasik mak adik akak, mak sedara, mak sepupu belah tokwan  pon boleh youuuuuu... 



 atas ni yg org dah potong ikot line dan jahit kat hujung tudung bawal or bju2 pengantin taruk pearl beads

 jarang2 pon ada- ni org dah potong nih

 rapat2 pon ada, pokok pangkalnya lace ini adalah sebidang kain bentukye sebelum org gunting ikot line2 yg nk digunakan.
Nak buat sarung bantal petak pon boleh,luxury uoolllss

 yg 1 line camni i ada nmpak kat butik2, kedai bunga kt kg2, dorg jual mahal terkejut, kedai kt kg2 pon 1meter rege RM7.90 semeter..ohmaiiiiiii.. hti terus terdetik "baik i beli kg Bandung next year"


macam2 kaler dan jenis bunga, besar kecik semua ada kt Pasar Baru, Bandung.
bayangkan klo 1 meter, RM20-30 ringgit, Murah tak??
serbey2 rege kt sini bukan apa..bekalan untuk compare price sini ngn bandung.

pas ni kalo sesapa bercadang nk pakai 3D flower lace ni dalam kuantiti yg banyak..sila lah ke bandung, macam2 pilihan ada.syurga pelbagai jenis kain, ada border lace semurah RM15 semeter, di mana bordernya ada 5 line sebidang.. See.5 orang boleh pakai border lace tu kan?? 

Ooppss..nak tanye b2b sekalian, kat Jakel, Euromoda,Gulatis,Nagoya, Kamdar or any kedai kain yg i tak taw,(you name it) ada tak 3D flower lace camni ??

Soalan ikhlas nih..sbb iam so bz,xsempat langsung and jarang nk terjah kedai2 kain..
*poor mee :(, xde geng gegirl 



Ayuh cik Lala dan B2b yg lain..jom terjah Pasar Baru, Bandung, thn depan! Airasia ada sale sila la cecepat book flight anda, jgn lepaskan peluang ok.





* i dah book sale tgh thn lepas nk p ngn ngn bakal Parents in Law, sekali lagi i terjah !! yehaaaa, kali ini insyallah dah decide what to buy and to do there ~~ Mom in Law suruh turun Jakarta dlu, so ikotkan ajo lahhhh~~




#chillwriting#


13 comments:

  1. chil:syg u..tgk chil update entry pasal 3D flower lace nie rasa meroyan jap tgk..mesti kat bandung mcm2 kan..best nyer kalu lala dpt pegi,mesti bepinor bijik mata nk pilih yg mana satu..waaa....

    ReplyDelete
    Replies
    1. Lala : huhu..klo wedding lambat lg(hujung or tgh tahu dpn ke)..in sha allah sempat je nk g bndunh..seyes i pon berpinor mate lala...

      Delete
  2. haáh ..
    kt cni mahal ..
    ada rasa2 nak g bandung lagi x ?
    kalau g , please2 iera nak kirim kat chil..

    ReplyDelete
    Replies
    1. iera : in sha allah, akan terjah lg, heheh

      Delete
  3. hati ni mmg memberontak je nk p bandung..
    tp takut tak lepas *xbyrPTpunyahal* hehe

    selamat bershoppoing ye next year! :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. cikCT.. klo nk g obersi kan..5bln sblm g silalah buat byr Pt secara kosisnten (asal bayar)..just my simple tips..tp klo dah blacklisT..xdapek den nk nolong...hee~~

      Delete
  4. dear... hari tu i jumpe kain ni kat nagoya...uiiihhh berpusing mata!! harga boleh tahan 47.++ semeter... kihkihkih... tapi siyes cantikkan! ;)

    ReplyDelete
  5. loytha : kat nagoya pon ader..thnks for the info..nnti nk try ushalah..then bleh compare bile ke bandung nnti..yup cantikk

    ReplyDelete
  6. chil:kakak ipar kawan lala pn ckp kt kamdar pn ada..1meter rm60,bidang 40..huhuhu..mahal tp hati dh suka....

    ReplyDelete
    Replies
    1. lala : apa lg klo hati udah berkenan, silakan lah borong...hehhe ~~

      Delete
  7. Gulp !org jual satu line mcm tu dekat rm10 mahal nye noks ! Nnti alyn try usha kat surabaya tmpt lyn study ni. mne tau jmpe. I bet mesti murah sangat. mmg nampak mewah kalau buat lapik bantal or hantaran ni :) pastu letak pearls kan

    ReplyDelete
    Replies
    1. alyn : study kat surabaya ker..wah wahh..seronotnyeee...

      Delete
  8. hi salam perkenalan...
    jakel kat jln tar bunga 3d ni,mmg sumpah lawa sbb die jual mcm bidang kain buat baju,lgpun sekarang tgh year end sale..mmg serius best sale die,saya pergi sebulan lepas beli baju,then pergi blk last week tgk kain yg same dah less almost 40%..urgh wugi..wugi...
    btw,lace2 die pon mmg cantik sgt,saya pergi bandung beli lace utk baju kawen,tp bile pergi jakel ade lg yg lebih lawa2...urgh sekali lagi... ;p

    salam perkenalan ye,jemput singgah blog saye ^____^

    ReplyDelete