Pages

Tuesday, December 4, 2012

DIY : FLURRY - FLURRY Paper Flower


Setelah berjaya menghasilkan DIY : Carnation Paper Flower menggunakan papercup liner, sekarang cuba guna creep paper pulak, tak tahulah bunga apa, so i taruk nama flurry-flurry jer..

Bahan yg diperlukan:
Creep paper (2,3 warna pon boleh)
pembaris
cutter
gunting
gam
dawai rose



 
ukur besar yg anda mahukan, pelan2 leretkan cutter sehingga creep paper putus

kt sini i buat 2 saiz yg berbeza dan tandakan hujung creep paper 
pastikan dot hujung tu selari, dot tu adalah guideline untuk menguting


ini hasilnya setelah digunting, itulah guidline dot tu td

amik dawai dan gulungkan,pastikan hujungya digam 

ini i gunakan 1 warna dan yg creep yg digunting bersaiz kecil sedikit

inilah hasil yg digunakan dari creep yg bersaiz kecil ni percubaan no 1.

percubaan no 2 i just mix the colour and lebarkan saiz, so kembangnya pon berbeza,

lihat gmbar dibawah



Flurry2 no 1 and Flurry2 No 2


selamat mencuba !








#chillwriting#

9 comments:

  1. ala tomey tomey...TQ dear...nnti cik anna nak try buat jgk... ^_^

    ReplyDelete
  2. tengah bayangkan kaler peach and greennnnnn :p

    ReplyDelete
  3. comel n kreatif la... kaler dia pun cantik.. haritu ingat nak try tau wat crepe carnation tu. tapi tak berkesempatan.. takde masa.. huhu

    ReplyDelete
  4. Cantik and Cute! Orang dah kawin gamaknya boleh la buat untuk hiasan rumah.. Boleh je kan? hehe

    ReplyDelete
  5. wahh cntiknyaaa... thnx info.. salam kenal..
    follow sini ye :)

    ReplyDelete
  6. tahniah,
    minat untuk menempah bunga telur yg xclusive boleh check
    it here http://cherryblossombeadsdesign.blogspot.com

    ReplyDelete