Pages

Tuesday, October 23, 2012

Hello Wednesday : Chanel

hello Wednesday !

perbualan malam semalam di alam maya

zam : nak hand bag ni tak? 

siap tepek gambo ni ..mana dio dapat la, den pon tak ponah nengok !

me : NAK! sbb CHANEL..tp bukan design ni laaaaa~~ merepek aihhhh !

Zam : hahahahha... 

*tak mampu la nk pakai Chanel oihhh...


Kisah entry Handbag for hantaran  thanks to dearies2 yang membantu memberi pendapat..

  • hb tu actually me shop kt hamareka (*america,US) akan shipping hari ini !! yeay..
  • kt US currently tgh sale, hand bag tu dah dari hujung tahun lepas,awal tahun hari tu dah usha2, and terlepas aje salenye..currently,suddenly tertengok, rege lg jatuh..maka i grab the chance!
  • iam not fashion follower sgt pon, xdenye model yg  saya nk tu kt boutique nye di KLCC nun,off season dah,org kata "lapoook dahh !!"Tapi tak pe, saya suka dan menepati ciri2 yg dikehendaki. 
  • klo usha2 boutique nye di KLCC nun, ,sume yg latest season punye,latest season punye pesyen,mmg sangat tidak berkenan dihati, rege confirm la dah masuk tax shipping,tax boutique, tax kastam, ntah apa2 lagi hidden tax..tu sebab bila sampai boutique kt Mesia nih, teruih jadi ber K K(riban-riban) regenye.. currency exchange factor also dear.
  • i also kene US tax+shipping, tapi kira2, ade la rege cam kt boutique.
  • kegusaran saya terjawap jugak lah tentang penjagaan leather goods nih..insyalllah i will store it properly.
  • Tahun depan taruk atas dulang molek2.  :) 



*Chanel punye rege handbag sebijik equal too rege kelengkapan brg rumah - mesin basuh,peti ais,rak tv, set bilik tido, tv.. calculate la sendrik,berapa regenye. i bukan kerabat,billionnaire or retis,jadi.. sedar diri itu perlu.Chanel always in my dream ajooo, tak mampooo dek non!!..tapiiiii..kalo ada rezeki berterabur dari langit,boleh la kot... mane tahu?? kan..kan?? :)

*dari tak reti pakai handbang..teruishh jadi pencerewat tentang handbag!

*shipping takes 2,3weeks, insyallah-iam not rushing, hopefully come safe in my hands.

*rasenye xde org kesah kot,my handbang latest or old season,jnji i suka, suit ngn i..ye dak??

*Thanks to all of you ! 


#Chill Writing#

12 comments:

  1. huhu..xmmpu nk pkai handbag chanel bagai nih. linda nnti beli handbag bese2 je, aslkan cntik sudah..

    ReplyDelete
    Replies
    1. saye pon tak mampu la...tak sanggup berbgolok gadai nk Chanel semata2..idokk leeeeerrr..

      ni pon dah sale gile2, bru beli..

      Delete
  2. btol3..alaa..bukan dorg tauu pooonnn..janji kite selesa dan sukeee..yeahh!

    ReplyDelete
    Replies
    1. fateha : tu la pasallll...janji diri sendri selesa

      Delete
  3. hehe...sekarang ni pon x kesah da yang off season ke x.orang pakai ikut keperluan n selesa. :)

    ReplyDelete
  4. babe, bestnye dapat beli handbag yg branded2 ni! hehe.teringin jgk tp still insufficient fund lg.kne bwat savings. btw, kte tag u utk contest veil by Adria Cottage. :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Orcixara : dah lama memendam rasa...hihi..bkn selalu nk beli designers bag dear..

      Delete
  5. yeay...da beli handbag, simpan lelok...jgn wat peluk tido lak, kang kena ayaq liur basi...sayang oh...hehehe, taniah....

    ReplyDelete
    Replies
    1. sudahhhhhh...lame lg nk dapat pelok yannn..

      Delete
  6. wahh..tak sabar nk tgk handbag tu. brand apekah? nnt simpan elok2 dlm dustbag dia. leather kan? kena extra care.

    ReplyDelete
  7. SALAM
    CONTEST SUDAH BERMULA...^_^
    http://miszatie.blogspot.com/2012/10/1st-contest-for-b2b.html

    ReplyDelete