Pages

Sunday, November 11, 2012

DIY : KIRIGAMI





Salam, perkenalkan kit baruyg diberi oleh tunang terchenta, Zam, hehuu, igtkan nk bg hadiah b'day..birthday i dh lepas,kami x celeb pon, i bz,dia bz, so xde ape sgtlah setakat umo dah bertambah tu je..huuu~~

chill : "ehhh, apsal tak balut?
zam : "eh ni bukan hadiah, ni mmg nk bagi, dah lama nk bagi tapi tak terbagi- bagi lg"
chill : "erkk..ape2 ajo lah"  

apa2 pon ia adalah "pemberian" harus la amik !! 

tersusun rapi Kirigami Home decor kit ni

KIRIGAMI

adalah sama kumpulan kraf yang sama dengan origami dimana adalah seni dari kertas. 

Perbezaan Origami dan Kirigami adalah 
Origami : Seni/kraf lipatan kertas.
Kirigami : Seni/kraf lipatan kertas dan keratan.

64pages booklet,scissor, folding guide, 6"X6" variety colour paper 100pcs, tracing paper

 cara penggunaan kit itu

keluarkan folding guide, i use my own paper, sayang nk pakai paper craft yg diberi

mulakan melipat..folding,folding it. 2,3 kali jugak la bukak,lipat,bukak, lipat,nasibla tak lunyai kertas tu..hee~~

lukis ikot apa dalm buku dan gunting!





buka lipatan dan taaaadaaaaaaaa!!! 
a bit senget benget sbb lipatan ada yg tak betol skit.
kene prctice lg nih..

my soft-skill been develop,thanks to dearest fiance, Zam




#chillwriting#

 






8 comments:

  1. wow bestnye.. dija ni kadang lipat lagi herot kene guntng2 pulak, mau x mwnjadi..hee tp best leh letak kat pelamin ke kan wat deco2

    ReplyDelete
    Replies
    1. dija..mi pom 1st try..insyallah nk try yg lain2 lagi..

      Delete
  2. Wow..bestnye! Zam beli kt mn ni?
    Hihi..bley buat pop up card ni or buku. Wahh...sukenye. Nnt letak la lg gmbr hasil kerja ye.. Nk tgk. Hihi

    ReplyDelete
    Replies
    1. miss N ..entah la dia beli kt mana, Zam book lover,mcm2 jenis buku based of his interest ada...

      tu la..bleh develop lg idea2 nih..inysallah..klo ada masa mencuba..heheh

      Delete
  3. orked violet : best best.. hee~~

    ReplyDelete